ΑΡΧΙΚΗ arrow ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ arrow ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Παρασκευή, 31 Οκτώβριος 2008

 

b-1-j-l-oldlab.jpgΤο Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ. είναι Εργαστήριο του Τομέα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.

Η αρχική του υποδομή άρχισε να οργανώνεται ήδη από το 1972, στα πλαίσια της Έδρας Eιδικής Kτιριολογίας της Πολυτεχνικής Σχολής του A.Π.Θ. (Διευθυντής ο Kαθηγητής I. Δ. Tριανταφυλλίδης) με τον τίτλο Εργαστήριο Ηχοτεχνίας.

Τυπικά το Eργαστήριο Aρχιτεκτονικής Tεχνολογίας ιδρύθηκε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων το 1984, με Διευθυντή τον Καθηγητή Εμμ. Τζεκάκη (ΦΕΚ 380/25-6-90) με αντικείμενα την Αρχιτεκτονική Τεχνολογία, την Οικοδομική και τη Δομική Φυσική. Οι βασικοί άξονες έρευνας και εφαρμογών του Εργαστηρίου είναι η ακουστική, η ενέργεια και τα δομικά προϊόντα.

Το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία από τη λειτουργία του ως ερευνητικό εργαστήριο, εκπαιδευτικό εργαστήριο και εργαστήριο παροχής υπηρεσιών. Εχει υποστηρίξει την υλοποίηση σημαντικού αριθμού ερευνητικών εργασιών, έργων και προγραμμάτων και έχει συνεργαστεί με επιτυχία με πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Η ανάπτυξη της υλικοτεχνικής υποδομής του Εργαστηρίου υλοποιήθηκε με προγράμματα ενίσχυσης δημοσίων εργαστηρίων της ΓΓΕΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΑΚΜΩΝ, ΕΠΕΤ ΙΙ) και του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ (ΕΠΕΤ, ΕΠΠΕΡ).

Το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας είναι πιστοποιημένο κατά ΕΝ ISO 9001:2008 και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες διαπίστευσής του κατά ΕΝ ISO 17025:2006 για δοκιμές θερμομόνωσης και ηχομόνωσης, καθώς και για μετρήσεις ακουστικής και θορύβου.

Last Updated ( Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014 )