ΑΡΧΙΚΗ arrow ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ arrow ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ANTIKEIMENA PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2008

 

b-2-j-l-absorber.jpgΤο Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας αναπτύσσει την επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα στους παρακάτω τομείς:

·       Την αρχιτεκτονική τεχνολογία, την οικοδομική και τη δομική φυσική, με την οργάνωση μαθημάτων, παρουσιάσεων, εργαστηριακών δοκιμών, συνεδρίων και εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και ερευνητικού χαρακτήρα.

·       Τις μετρήσεις, τις δοκιμές και την πιστοποίηση της ποιότητας, με τη λειτουργία εργαστηριακών θαλάμων μετρήσεων παραμέτρων επιδόσεων δομικών υλικών και προϊόντων.

·       Tο Eργαστήριο διαθέτει ειδικούς θαλάμους για τη μέτρηση και την πιστοποίηση των ακουστικών επιδόσεων δομικών υλικών και προϊόντων και συγκεκριμένα για τη μέτρηση του δείκτη ηχομείωσης χωρισμάτων R και τη μέτρηση του δείκτη ηχομείωσης κουφωμάτων R'. Οι θάλαμοι αξιοποιούνται για την υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.

·       Το Εργαστήριο διαθέτει ειδικό σύστημα θαλάμων για τη μέτρηση και την πιστοποίηση της θερμομόνωσης δομικών υλικών και προϊόντων και συγκεκριμένα για τη μέτρηση του συντελεστή θερμοπερατότητας U. Το σύστημα υποστηρίζει την υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.

·       Την τεχνολογία του περιβάλλοντος στους τομείς του θορύβου και της ηχοπροστασίας, με προγράμματα μετρήσεων, πρόβλεψης και χαρτογράφησης αστικού θορύβου.

·       Tο Eργαστήριο ασχολείται συστηματικά με θέματα περιβάλλοντος και ειδικότερα με το θέμα του αστικού περιβαλλοντικού θορύβου και της πολεοδομικής ηχοπροστασίας.

·       Στα πλαίσια της εφαρμοσμένης πολεοδομικής ηχοπροστασίας το Eργαστήριο ασχολείται ιδιαίτερα με την τεχνολογία καταπολέμησης και τα συστήματα παρακολούθησης αστικού θορύβου.

·       Τον ακουστικό και τον ενεργειακό σχεδιασμό ειδικών κτιρίων και συγκροτημάτων πολιτιστικού χαρακτήρα και κτιρίων χαμηλών ενεργειακών αναγκών.

·       Το Εργαστήριο έχει μακροχρόνια εμπειρία σε θέματα ακουστικής και ηχομόνωσης. 'Εχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων και έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα και έχει συνεργαστεί με εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και επιστημονικούς φορείς.

·       Την βελτίωση των δομικών προϊόντων

·       Το Εργαστήριο συνεργάζεται με σχεδιαστές δομικών υλικών και προϊόντων για την βελτίωση προϊόντων, κυρίως σε σχέση με τις επιδόσεις τους σε θέματα ηχομόνωσης και θερμομόνωσης και την πιστοποίηση των ιδιοτήτων τους με στόχο τη Σήμανση Συμμόρφωσης CE.

Last Updated ( Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012 )